Sport

VN steunt Caster Semenya tegen IAAF

Africanews.com. Semenya ontving deze week steun van de Verenigde Naties toen zij een door Zuid-Afrika ingediende resolutie hadden aangenomen ‘gericht op het elimineren van discriminatie van vrouwen en meisjes in de sport’, aldus een persbericht van de Zuid-Afrikaanse regering.

De resolutie werd mede ondersteund door Eswatini (voorheen bekend als Swaziland), Mozambique, Namibië, Zambia, Zimbabwe, Burundi, India, IJsland en Canada.
‘De internationale campagne om het recht te behouden van Caster om deel te nemen aan wereldwijde sporten, is een strijd voor alle vrouwen in de wereld tegen discriminatie, seksisme en patriarchaat,’ zei de Zuid-Afrikaanse minister van Internationale Betrekkingen en Samenwerking Lindiwe Sisulu.
Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) heeft de hoorzitting een van de meest cruciale zaken genoemd die een breed bereik kunnen hebben, niet alleen voor de toekomst van atletiek, maar ook voor sport in het algemeen.

Semenya is optimistisch
Advocaten die de dubbele Olympische 800-meter kampioen Caster Semenya vertegenwoordigen, zeiden dat ze “optimistisch” is van succes in haar beroep bij het CAS over de geschiktheidsregels in atletiek voor vrouwelijke classificatie.

“Caster Semenya blijft optimistisch dat CAS de verordeningen van IAAF onwettig, ongeldig en zonder effect zal verklaren,” verklaarden de advocaten van Semenya in een verklaring, waarin tegelijkertijd werd bevestigd dat de atleet aanvullende opmerkingen bij CAS had ingediend. Ze hebben zich niet uitgelaten over de inhoud van die opmerkingen.

Lees verder op de website van Africanews.com.

Reacties

Geef een reactie