Opinie

Summer Celebration: vier het leven met de Health Promoters

Mandy de Kruijf & Anne Smaling – Health Promoters. Op 27 november 2016 organiseerden 7 Nederlands studenten de eerste editie van het Summer Celebration evenement met de Health Promoters op het prachtige en authentieke Weltevreden Wine Estate in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Afgelopen jaar gaven de Health Promoters gratis gezondheidseducatie aan 21.000 mensen in de townships in en rondom Stellenbosch. Reden voor een feestje!

Tijdens het evenement werden de bezoekers vermaakt door onze CEO en zanger George Arrey en een energieke lokale traditionele dansgroep uit de township Khayelitsha. Maar er was ook een serieuze boodschap die overgebracht werd. George Arrey vertelde gepassioneerd over wat de Health Promoters doen en waarom zij dat doen. In aanvulling op George’s verhaal vertelde Elaine Harcombe (Programme Development) meer over hoe de stichting doet wat zij doen.

Na een korte pauze met verschillende tapas, greep Health Promoter Xoliswa Mhobo de aandacht van de bezoekers door haar persoonlijke verhaal te delen. Ze vertelde over haar ervaring als Health Promoter en de grote impact die dit heeft gehad op haar leven en de levens van de mensen die haar workshops bijwonen. Ze doet geweldig werk met de vrouwen in de township van Khayelitsha, en we waren zeer vereerd dat Xoliswa haar bijzondere verhaal met ons wilde delen.

De organiserende studenten: ‘Tijdens het evenement is er een bijzondere kans gecreëerd om meer naamsbekendheid op te bouwen. Wij zien zoveel potentie in deze organisatie! De komende twee maanden verblijven wij nog in Zuid Afrika. De aankomende tijd gaan wij verder onderzoeken hoe wij meer mensen kunnen bereiken met het verhaal van de Health Promoters en hoe wij meer mensen kunnen aanzetten tot het sponsoren van de stichting.’

Het Summer Celebration evenement was een geweldige manier om de Health Promoters te introduceren bij de mensen in en rondom de Stellenbosch. We hopen nog vele mijlpalen te vieren in de aankomende jaren.

Reacties

Geef een reactie