Foto & Film

Some Sahara

Ronnie Dankelman. De afgelopen jaren ben ik een aantal keer in de Sahara geweest. Van de meest bijzondere reizen heb ik een fotoboek uitgegeven. Het boek heet Some Sahara.

[foldergallery folder=”wp-content/gallery/20170119″ title=”Some Sahara”]

Het boek gaat over reizen die ik gemaakt heb naar Algerije, Libië en Soedan.
In Algerije reisde ik door het zuiden van het land. Een week met kamelen wandelen naar de top van de Assekrem en daarna met een 4×4 naar de oostelijke stad Djanet. In de omgeving van Djanet kun je verdwalen in de duinenzee van Erg Admer. Toen Libië nog geleid werd door Gaddafi ben ik in de oasestad Ghadames geweest. Ik ben toen ook een week de woestijn in geweest, in de zuidwestelijke regio Fezzan. Oneindig veel zandduinen die elk uur anders kleuren en waar je eigenlijk nooit meer weg wilt. Een paar jaar geleden bracht ik een bezoek aan het noorden van Soedan. Toerisme staat er nog in de kinderschoenen, terwijl het land veel te bieden heeft. De Nubiërs zijn vriendelijk en gastvrij, de woestijn langs de Nijl is mooi en er zijn veel piramides te zien. Ik vond de overblijfselen van de historische stad Meroë een absoluut hoogtepunt.

Het boek van 80 pagina’s kost € 30,- exclusief verzendkosten en kun je bestellen via info@photolovers.nl. Mocht je meer info willen hebben, dan kun je kijken op www.photolovers.nl/somesahara.

Reacties

Geef een reactie