Opgemerkt

Samuel Karumbo bouwt een auto op zonne-energie

Agora Africaine. In een kleine garage aan de rand van de stad Eldoret in Kenia, poetst Samuel Karumbo (31), afgestudeerd aan de Kitale Polytechnic School, zijn kleine uitvinding: een auto op zonne-energie.

De jonge afgestudeerde in elektrische installatie heeft altijd de wens gehad om een ​​goedkope auto te bezitten. Dit motiveerde hem om de auto met hernieuwbare energie te bouwen in zijn stad Eldoret. Zijn hybride auto kan 50 km per dag rijden dankzij de opgewekte energie.

‘De zonneauto maakt gebruik van panelen die de zonnestralen vangen en ze vervolgens omzetten in elektrische energie. De elektrische energie wordt dan opgeslagen in de batterijen. Je kunt dan de batterij gebruiken om te rijden. Daarnaast wekt het voertuig energie op uit de zwaartekracht tijdens een afdaling. De motor fungeert als een generator van energieproductie voor later gebruik’, legt Karumbo uit.

Lees verder op de website van Agora Africaine.

Meer artikelen over

Reacties

One Reply to “Samuel Karumbo bouwt een auto op zonne-energie

  1. Wat fantastisch van Samuel Karumbo om zijn droom te realiseren.Ik zou graag (financieel) willen bijdragen aan het verder ontwikkelen van deze uitvinding!GEWELDIG

Geef een reactie