Foto & Film

Première van Last Night en Nana Means King

20160118African Movie Night. Liefhebbers van Afrikaanse films opgelet! Op vrijdag 12 februari 2016 vindt de Nederlandse première plaats van twee Afrikaanse films ‘Last Night’ en ‘Nana Means King’ bij Pathé Arena in Amsterdam.

‘Last Night’ is een psychologische thriller waarin één hoofdrol speler (Prince David Osei) te zien is. Radio-dj Bright Mensah presenteert een radioshow genaamd ‘Truth and Consequence’. In het programma wordt de legalisatie van drugsgebruik besproken, wat Bright absoluut aangaat, hij is zelf een gebruiker van harddrugs. Een paar uur na zijn show ontwaakt hij uit een ‘bad trip’. Vervolgens wordt hij overvallen door mysterieuze telefoontjes en is betrokken in een spel op leven en dood.

De film is geregisseerd door Andy Boyo. Hij is een autoriteit in de Nigeriaanse film industrie.

In ‘Nana Means King’ volgen wij het verhaal van Nana Kwame( Prince David Osei), een illegale immigrant uit Ghana. Hij komt zijn geluk beproeven in Groot-Brittannië, maar dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Al gauw vind Nana Kwame een baan en probeert hij een leven op te bouwen. Nadat hij met bloed, zweet en tranen voldoende geld bij elkaar heeft gesprokkeld besluit hij terug te gaan naar Ghana. Onderwerg naar de luchthaven voor zijn vlucht naar Ghana krijgt Nana Kwame een shockerende mededeling. Zal hij zijn reis voortzetten of niet?

De film Nana Means King is geproduceerd en geregisseerd door Nana Obiri-Yeboah van Griot Pictures in Groot-Brittannië, het is zijn eerste feature film.

De acteur Prince David Osei en regisseur Nana Obiri-Yeboah zijn op 12 februari eregasten op de rode loper.

Dit evenement is het initiatief van Asaah Events & Productions. Dit is tweede keer dat zij een première organiseerd. Zij zetten hun missie voort om Afrikaanse films en entertainment meer bekendheid te geven en toegankerlijker te maken in Nederland en de rest van Europa.

Tickets zijn te koop via pathe.nl vanaf 25 januari.

Kom kijken!

Reacties

Geef een reactie