Muziek

Orchestra Baobab kondigt nieuw album en Nederlandse tour aan

V2 Records. Orchestra Baobab, een van de meest iconische en legendarische bands uit West-Afrika, keert na tien jaar terug met het nieuwe album Tribute To Ndiouga Dieng. Het album dat op 31 maart verchijnt, is een tijdloze verzameling van klassieke en onweerstaanbaar swingende songs op een mix van Afro-Cubaanse ritmes en traditionele Afrikaanse muziek, zoals we van de band gewend zijn. Orchestra Baobab komt in mei naar Nederland voor een aantal shows.

Tribute To Ndiouga Dieng is opgenomen in Dakar en geproduceerd geproduceerd door Nick Gold (Buena Vista Social Club), Lamine Faye (Super Diamono, Lemzo Diamono) en Grammy Award winnaar Jerry Boys.

De kern van de band bestaat uit de veteranen Balla Sidibe en Rudy Gomis (zang), Issa Sissoko en Thierna Koite (saxofoon). De rock-steady ritme sectie bestaat uit Balla Sidibe (timbales), Charlie Ndiaye (bas) en Mountaga Koite (Congas). Girarist Barthelemy Attisso heeft de band verlaten, maar zijn gemis wordt ruimschoots goedgemaakt door kora speler Abdouleye Cissoko. Het is voor het eerst dat Orchestra Baobab een kora speler in de gelederen heeft. Een verandering die naadloos is verlopen en bijdraagt aan een verfrissende dynamiek. De karakteristieke ‘two saxophone attack’; een combinatie van de expressieve en vibrato stijl van Cissoko en de softere en lyrische stijl van Koite, wordt ondersteund door de krachtige trombonist Wilfried Zinzou en de jonge virtuoze gitarist Rene Sowatche.
Het album is opgedragen aan Ndiouga Dieng, een van de eerste originele zangers van de band, die in November 2016 overleed.

Muziek algemeen

Reacties

Geef een reactie