Innovatie

Nigeriaan ontwikkelt ’s werelds eerste portal dat meer dan 2000 Afrikaanse talen kan vertalen

Face2Face Africa. Een Nigeriaanse ontwikkelaar hoopt Afrikaanse taalbarrières te overbruggen en het leven gemakkelijker te maken met een berichtenplatform dat in staat is om meer dan 2.000 Afrikaanse talen te vertalen. De portal zal onder andere boeren in staat stellen hun goederen en diensten te verhandelen zonder taalbarrières.

Afrika heeft duizenden etnische groepen, die elk verschillende talen en dialecten spreken, maar deze rijke culturele diversiteit kent grote belemmeringen die de sociaaleconomische ontwikkeling belemmeren. Het gebrek aan vertaalde informatie is vaak het belangrijkste ontbrekende element tussen hulp en de mensen die het moet helpen, volgens Language Connect.

Het wereldwijde platform voor kunstmatige intelligentie (AI), bekend als OBTranslate, is het eerste in zijn soort en moet veel banen gaan creëren voor Afrikanen, zegt Gabriel Emmanuel, het brein achter het platform.

Emmanuel, de CEO van OpenBinacle, een op Europa en Afrika gebaseerd technologiebedrijf, zei dat de technologie van OBTranslate is gebouwd op machine learning, AI en big data-analyse die taalpatronen en taken identificeert.

OBTalker
In 2017 ontwikkelde zijn bedrijf, OpenBinacle, OBTalker, een berichtenapp die lijkt op WhatsApp en Telegram. De app is een realtime cloudgebaseerd messagingplatform dat spraak- en video-oproepen ondersteunt. Oorspronkelijk ondersteunt OBTalker de tekst-naar-spraakfunctie en is in staat om te vertalen naar 26 talen. Maar de nieuw gecreëerde OBTranslate, die is gebouwd op het bestaande ontwerp van OBTalker, zal naar verwachting een groter bereik hebben met de vele andere talen in zijn systeem. “Ons doel is om taalcommunicatiebarrières in landelijke en stedelijke gebieden in Afrika te doorbreken en het zal het mogelijk maken dat zelfrijdende auto’s, smartphones, lineaire robots en draadloze technologie communiceren met en communiceren met Afrikanen in hun dialecten,” zei Gabriel.

De hoofdtaak van de portal omvat onder meer stemherkenning en accent, berichtenprotocol, op Afrikaans gebaseerde programmeertalen, natuurlijke taalverwerking, onderwijsmateriaal, ondertiteling van televisie en muziektekst.

Reacties

Geef een reactie