Aart En Afrika

Een ongezouten mening over de Malinese crisis

Aart van der Heide. Maandag 6 maart verscheen een lang interview met mij in een Malinees weekblad l‘Enqueteur. De vragen zijn geformuleerd door de hoofdredacteur en ik heb daarop schriftelijk geantwoord. Het interview is gedaan vanwege het feit dat ik al meer dan 30 jaar in Mali kom en de verscheidene regimes ook heb meegemaakt.

Daarnaast heb ik veel werkervaring opgedaan in dat land en natuurlijk gezien hoe al die clubs over elkaar heen vallen. In het interview probeer ik vanuit mijn ervaringen te antwoorden. Ik heb geprobeerd niet op gevoelige tenen te trappen maar in bedekte termen mijn mening over een aantal zaken gegeven. Ook probeer ik niet te mainstreamen met Nederlandse ontwikkelingsorganisaties.

Het interview (en het hele tijdschrift) is in het Frans en hier te lezen.

Meer artikelen over

Reacties

Geef een reactie