Reizen

Avontuurlijke reizen ver van de gebaande paden niet alleen voor millennials

Charlie’s Travels. De groep kapitaalkrachtige en reislustige 65-plussers die tijdens een reis van de gebaande paden durft te gaan groeit. Doordat mensen in deze leeftijd tegenwoordig welvarender, vitaler en mobieler zijn dan voorheen, groeit de vraag naar andere – meer avontuurlijke – vormen van reizen.

Dit merkt ook Charles Witlox, oprichter van de Afrika-reisorganisatie Charlie’s Travels. Het echte Afrika is off-the-beaten-track te vinden en niet alleen millennials durven deze paden te bewandelen.”Ik had nooit gedacht op deze leeftijd nog zo’n avontuurlijke reis te maken, maar ik kan het iedereen aanraden!” – Bartho Braat

Grijs op reis
De Nederlandse 65-plusser heeft meer te besteden en is energieker en mobieler dan diezelfde groep een aantal jaren terug. Dat ziet ook Charles Witlox, Afrika-kenner en bedenker van de off-the-beaten-track reizen van Charlie’s Travels. “Ook 65-plussers zijn op zoek naar nieuwe ervaringen die niet standaard zijn. Wij zien het aantal boekingen uit deze leeftijdsgroep dan ook gestaag stijgen”, vertelt Charles Witlox. Opmerkelijk vindt hij dat de oudere doelgroep avontuurlijker is dan aanvankelijk ingeschat. Het enige duidelijke verschil met de jongeren is dat 65-plussers tijdens een reis meer rust inbouwen om het land beter op zich te laten inwerken. Verder hecht deze groep meer waarde aan de culturele aspecten van de reizen die Charlie’s Travels aanbiedt.

Off-the-beaten-track door Afrika
Geen luxe safari’s maar een local experience. Kamperen, brommeren, tribal treks, road trips. Het zijn enkele manieren om Afrika te leren kennen, weg van de gebaande toeristische paden. Of het nu kamperen is op een afgelegen plek, of op eigen gelegenheid road trippen. 65-plussers kiezen net als jongeren, voor deze avontuurlijke vorm van reizen. Daarmee lijken ze te ontsnappen aan de aannames die over deze oudere doelgroep bestaan wanneer het om reizen gaat.

Expeditie Robinson deelnemer Bartho Braat op Afrikaanse motorsafari
Om er zeker van te zijn dat de off-the-beaten-track reizen door Afrikaanse landen als Kenia en Zuid-Afrika geschikt zijn voor de oudere reiziger, besloot Charlie’s Travels zijn ultieme off-the-beaten-track excursie te laten testen door niemand minder dan 65-plusser Bartho Braat, beter bekend als Jeff Alberts uit GTST en als populaire deelnemer van Expeditie Robinson 2016. Samen met Charlie ging hij op motorsafari naar plekken die voor veel toeristen onbekend blijven. Zijn eindoordeel? Bekijk het in de video.