Foto & Film Tip

Another day of life

Periscoop Film. Op 14 maart komt de film Another day of life uit, een bijzondere animatiefilm gebaseerd op het gelijknamige boek van de Poolse journalist Ryszard Kapuscinski over zijn ervaringen in de Angolese burgeroorlog.

Een indrukwekkende en spannende verfilming van Kapuscinski’s beroemde boek, waarin we mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren 70 in Angola. Wanneer Kapuscinski aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die naar onafhankelijk streeft, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle onafhankelijkheidsstrijd uit. Kapuscinski besluit om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika culmineert.
Another day of life won de European Film Award (de Europese Oscar) voor de Beste Animatiefilm van het jaar en een Goya (de belangrijkste Spaanse filmprijzen) voor eveneens Beste Animatiefilm. Daarnaast is de film op nummer 8 geëindigd voor de Publieksprijs tijdens IFFR 2019.

Reacties

Geef een reactie