Nieuws

Zes albino-kandidaten bij volgende verkiezingen Malawi

IPS. Bij de volgende verkiezingen in Malawi zullen ook zes mensen met albinisme op de kieslijsten staan. Ze hopen zo het stigma te bestrijden en de snelle toename an het aantal moorden op albino’s een halt toe te roepen.

Malawi is een van de gevaarlijskte landen ter wereld om geboren te worden met albinisme. In de voorbije vier jaar werden minstens 22 albino’s vermoord, om hun lichaamsdelen te gebruiken bij hekserij. Nog eens tientallen mensen zijn vermist en vermoedelijk ontvoerd en vermoord. De Verenigde Naties spraken eerder al van een “noodtoestand”.

Meer dan huid
De Vereniging voor Mensen met Albinisme in Malawi (APAM), een nieuwe organisatie in Malawi wil het tij keren. Ze schuift zes albino-kandidaten naar voren bij de presidents- en parlementsverkiezingen volgend jaar.

De organisatie hoopt dat de kandidaten het stigma rond albinisme kunnen doorbreken en het imago bij de bevolking kunnen veranderen. “We willen de bevolking tonen dat we meer zijn dan enkel onze huid”, zegt Overstone Kondowe, directeur van APAM.

One Reply to “Zes albino-kandidaten bij volgende verkiezingen Malawi

  1. Prachtig nieuws, hopelijk komt het dan eindelijk goed. En ik hoop zo dat de mensen eens verstandiger gaan worden. Het zijn toch ook mensen uit Malawi, hun eigen volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *