Nieuws

Yam-mie yam-mie!

20140115Tanti Milèwayi. Een lekkere maaltijd, waarvan de ingrediënten op elke Hollandse markt gekocht kunnen worden, behalve dan de yam. Die vormt de basis van deze Afrikaanse schotel.

De benodigdheden van deze schotel zijn – naast de yam – afhankelijk van wat men erin wil hebben. Met andere woorden, gebruik wat je wilt. Wij gebruikten het volgende: varkensvlees, tomaten, sperziebonen, uien, wortels en tomatenpuree.
Natuurlijk is de yam het belangrijkste ingrediënt, verkrijgbaar bij de betere groenteboer of Surinaamse / Afrikaanse winkeltjes. In Amsterdam bijvoorbeeld zijn er een aantal goede winkeltjes rond de Dappermarkt.

De yam wordt eerst geschild en daarna in kleine blokjes gesneden. Gebruik niet de hele yam, want de stukjes worden door het vocht alleen maar groter en yam is erg vullend. Bereid het vlees en wanneer dit gaar is, kunnen alle groenten erbij. De yam-blokjes worden apart gekookt, ongeveer zoals men de Hollandse aardappel kookt. Wanneer dit gebeurd is worden die samen met wat olie en de tomatenpuree bij de groenten gedaan. Tot slot mag natuurlijk de piment niet ontbreken, maar uiteraard niet te veel.
Het resultaat is een smakelijke Afrikaanse schotel. Het is in principe niet nodig, maar hij kan desgewenst met rijst of brood worden geconsumeerd.
Bon appetit!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *