Tara Africa Tours


Contactgegevens
Tara Africa Tours

Baco Djicoroni Aci
BPE 5661
Bamako, Mali

Telefoon: (00 223)228 70 91 / 611 08 85/645 23 18
Website: www.tara-africatours.com
E-mail: tara@afribonemali.net

Tara Africa Tours is gevestigd in Bamako, de hoofdstad van Mali, West-Afrika. Tara Africa Tours verzorgt voor zowel groepen als individuele reizigers diverse programma’s en reizen op maat in Mali. Persoonlijke interesses als cultuur, muziek, kunst, architectuur, geschiedenis of sport kunnen ingepast worden in een reis.

Tara Africa Tours is het reisbureau van Marja Oostwoud Wijdenes en Amadou Dama. Marja is Nederlandse, Amadou is Malinees en komt uit het Dogon gebied.

Marja: ‘Vier jaar geleden zijn wij een partnerschap aangegaan en hebben samen Tara Africa Tours opgezet; Le spécialiste au Mali.
Samen vormen wij een unieke combinatie om reizen in Mali te organiseren. Amadou is geboren en opgegroeid in het Dogon gebied en kent Mali van binnen uit. Hij is al vijftien jaar werkzaam in het toerisme. Eerst als gids in het Pays Dogon en later als gids en reisbegeleider in Mali en Burkina Faso.

Ik kwam acht jaar geleden voor het eerst naar Mali, raakte in de ban van het land en zijn bevolking en woon er sinds vijf jaar permanent. Ik voel me erg welkom en nauw betrokken bij de lokale samenleving. Mijn eerdere reis- en werkervaring zorgen voor een solide basis voor het beheer van het reisbureau en het contact met de klanten.’
Omdat we beiden op onze eigen manier kunnen inspelen op wensen en verwachtingen van mensen, kan Tara Africa Tours net iets extra’s toevoegen aan een reis.’

Mali is een prachtig land met een zeer diverse en hartelijke bevolking. Bambara, Peul, Dogon, Bozo, Soraï en Toeareg, vormen samen een kleurrijke samenleving waar binnen de eigen tradities en gewoonten nog een grote rol spelen. De Niger, de levensader van Mali, stroomt van zuid naar noord door een steeds droger wordend landschap, langs dorpen en steden met de zo bijzondere en kenmerkende leemarchitectuur van West-Afrika. Timboektoe, Djenné, Dogon land en Ségou zijn allemaal namen die tot de verbeelding spreken.
Bovendien is Mali een veilig land dat als ‘politiek stabiel’ bekend staat.

Mali is ook een arm land, zelfs een van de armste landen van de wereld. Tara Africa Tours probeert met haar reizen een duurzame bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het toerisme in Mali en daarmee aan de verbetering van de economische situatie.
Marja: ‘Onze reizen zijn kleinschalig en we proberen de lokale bevolking zo veel mogelijk bij onze activiteiten te betrekken. Daarom werken we samen met lokale gidsen en chauffeurs, piroquiers, kleine ondernemers en ngo’s.’

Het warme klimaat en de armoede kunnen confronterend zijn, maar de vaak aanstekelijke vrolijkheid en gastvrijheid van de mensen, maken Mali tot een aantrekkelijke reisbestemming, waarin je kennis maakt met een unieke samenleving, geschiedenis en cultuur.

Met Tara Africa Tours wordt je reis door Mali een onvergetelijke belevenis!’