Agenda uitgelicht

VPRO’s De Trek: Migratie in Afrika

De afgelopen jaren waagden duizenden Afrikanen de oversteek naar Europa op zoek naar veiligheid en een beter leven. Velen van hen overleefden de reis niet. Anderen arriveerden wel maar hun wachtte een allesbehalve comfortabel bestaan.

Voor de VPRO reisde Bram Vermeulen naar Afrika, op zoek naar hoofdrolspelers en betrokkenen. Hij sprak met mensensmokkelaars, achterblijvers van drenkelingen, gedeporteerden en xenofoben. Wie zijn die vluchtelingen? Hoe gaat een vlucht naar Europa precies in zijn werk? En wat betekent het vertrek voor de achterblijvers? Het leidde tot de vierdelige VPRO-reisserie De Trek, over migratie binnen en uit Afrika.

Op donderdag 10 november is Bram Vermeulen in Felix Meritis en gaat hij in gesprek met een aantal kenners als Ayaan Abukar (politicoloog en migratiedeskundige), Kiza Magendane (columnist en oprichter van African Students United), onderzoeker Marije Balt (migratie-onderzoeker van SpringFaktor) en Flip van Dyke(analist asiel- en migratiecijfers). Deze avond zal geleid worden door Chris Kijne, presentator van Bureau Buitenland en Met Het Oog Op Morgen.

De TV serie De Trek is vanaf 6 november vier zondagen te zien op NPO 2 vanaf 20.15 uur.

Wat: Debatavond met de makers documentaireserie in Felix Meritis
Wanneer: donderdag 10 november, 20:00 uur
Waar: Felix Meritis, Amsterdam (€ 12,50 / CJP € 10,00)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *